Servicii Funerare Brasov
Funerare Legal

Tot ce Trebuie să Știi despre Ajutorul de Înmormântare în 2024

Anul 2024 aduce schimbări importante în ceea ce privește ajutorul de înmormântare în România. Este esențial ca fiecare cetățean să fie la curent cu aceste modificări, mai ales în situații dificile precum pierderea unei persoane apropiate.

Ce Schimbări Importante au Fost Făcute?

Mărirea Sumelor Acordate pentru Ajutorul de Înmormântare

În 2024, sumele pentru ajutorul de deces au fost majorate. Pentru un asigurat sau pensionar, suma acordată este de 7.567 de lei, în timp ce pentru membrii de familie neasigurați sau nepensionari, ajutorul este de 3.784 de lei. Aceasta este o creștere considerabilă față de anul trecut.

Cine beneficiază de ajutorul de înmormântare în 2024?

O noutate a anului 2024 este că ajutorul de deces va fi disponibil și pentru persoanele care s-au înscris în sistemul de asigurări sociale în ultimele șase luni înainte de deces, și pentru cei în concediu de creștere a copilului.

Procedura de Solicitare a Ajutorului de Înmormântare

Pentru a beneficia de ajutorul de deces, este necesar să completezi o cerere și să furnizezi certificatul de deces. De asemenea, trebuie prezentate documente care să ateste identitatea solicitantului și legătura cu decedatul, precum și dovezi ale cheltuielilor de înmormântare.

Cum se face plata ajutorului de înmormântare?

O altă schimbare majoră în 2024 este că plata ajutorului de deces poate fi realizată prin transfer bancar. De asemenea, firmele pot solicita acest ajutor, cu condiția să demonstreze că au acoperit cheltuielile de înmormântare.

Aceste ajustări la sistemul ajutorului de deces sunt un pas înainte în a asigura suportul necesar familiilor în momente dificile. Este important ca aceste informații să fie cunoscute și accesibile tuturor, pentru a facilita procesul în timpuri de nevoie.

Articole similare

Phone icon
Sunati acum!