Servicii Funerare Brasov
Legal Servicii

Îmbălsămare

Moartea este un eveniment natural în ciclul vieții, dar aduce cu sine schimbări fizice semnificative în corpul uman. Aceste transformări, împreună cu practica îmbălsămării, sunt subiecte rar discutate, dar esențiale în înțelegerea procesului de pregătire pentru ceremoniile funerare. Haideți să explorăm aceste schimbări și să descoperim cum îmbălsămarea a devenit o parte importantă a acestui proces.

Transformările Post-Mortem ale Corpului:

După ce inima încetează să bată, corpul uman începe un proces de schimbare rapidă. Primele semne, cum ar fi scăderea temperaturii corpului (algor mortis) și schimbarea culorii pielii sub influența gravitației (livor mortis), sunt urmate de rigiditatea musculară (rigor mortis). Aceste schimbări pregătesc terenul pentru descompunerea activă, cauzată de bacteriile din tractul gastrointestinal.

Originea și Scopul Îmbălsămării:

Practicată încă din vremurile Egiptului Antic, îmbălsămarea a fost inițial o metodă de conservare a corpului pentru credințele legate de viața de apoi. Astăzi, îmbălsămarea servește la încetinirea descompunerii și menținerea unui aspect natural al decedatului, facilitând astfel organizarea ceremoniilor funerare.

Procesul Modern de Îmbălsămare:

În România, firme specializate oferă servicii de îmbălsămare, respectând normele stricte de sănătate și siguranță. Substanțele chimice folosite în acest proces sunt selectate cu grijă pentru a opri descompunerea și a asigura conservarea temporară a corpului.

Reglementări și Norme Legale în Îmbălsămare:

Legislația românească, prin HG nr. 741 din 2016, stabilește reguli clare pentru îmbălsămare, de la tipurile de substanțe permise la cantitățile utilizate, pentru a asigura demnitatea decedatului și protecția mediului.

Articole similare

Phone icon
Sunati acum!