Servicii Funerare Brasov

Servicii funerare Brasov

SERVICII FUNERARE

CONSLIERE FUNERARA PREDECES

Consilierea predeces face parte din categoria de servicii funerare puse la dispozitia dvs. de compania noastra si este oferita la orice ora din zi sau noapte tuturor celor care vor sa fie informati si doresc sa anticipeze costuri, proceduri sau alte detalii esentiale.

Consultanta predeces este un serviciu ce il punem la dispozitia persoanelor care se asteapta ca o ruda, prieten sau cunostinta sa treaca in nefiinta intr-un viitor apropiat si nu doresc ca in acele momente dificile sa ia decizii organizatorice, ci sa-si conduca apropiatul pe ultimul drum asa cum se cuvine, cu garantia ca totul va decurge perfect dupa cum s-a prestabilit.

Ne putem deplasa gratuit la domiciliul sau in locul indicat de dumneavostra pentru a va acorda sprijin si servicii funerare complete in Brasov si imprejurimi.

CONSTATAREA DECESULUI

In momentul in care s-a produs nefericitul eveniment, respectiv decesul unei rude, persoane dragi, prieten sau cunostinta este necesara constatarea decesului de catre un medic care va elibera Certificatul Medical de Constatare a Decesului.

Constatarea decesului se poate face de catre medicii cu drept de libera practica cu care colaboram sau de catre medicul de familie unde pacientul este inscris, dar numai in urma examinarii si identificarii in baza unui document de identitate, a persoanei decedate si doar in cazul in care nu exista suspiciuni cu privire la cauzele decesului.

PRELUAREA PERSOANEI DECEDATE

Noile prevederi ale legii funerare precizeaza ca trupul neinsufletit nu poate ramane in locul unde s-a petrecut decesul mai mult de doua ore, daca acesta s-a intamplat la domiciliu sau in cadrul unei unitati sanitare private (camin, azil de batrani, centru de ingrijire). De aceea, va punem la dispozitie serviciul de preluare a persoanei decedate de la locul decesului in vederea efectuarii serviciilor de pregatire in conditii optime in vederea expunerii in fata familiei pentru efectuarea procesiunii de inmormantare.

Persoana decedata va fi preluata de la locul unde a survenit decesul si transportata la sala de pregatire privata a companiei noastre ce dispune de echipamente si instrumentare specifice efectuarii noilor proceduri de imbalsamare sau tanatopraxie, conform normelor recent aprobate. Gazduirea persoanei decedate in morga noastra privata se face pe durata solicitata de familie, acest serviciu fiind necesar in situatia in care membrii ai familiei ce doresc sa participe la inmormantare se afla la distanta mare, in strainatate. Corpul persoanei decedate va fi pastrat in conditii optime pentru a putea fi expus familiei in cele mai bune conditii.

PROCEDURA DE TANATOPRAXIE

Procedura de tanatopraxie confera persoanei decedate un aspect aproape identic cu infatisarea reala, permite familiei si celor apropiati sa pastreze o imagine vie a celui pe care l-au indragit si, nu in ultimul rand, se castiga timpul necesar pentru organizarea in cele mai mici detalii a ceremoniei de inmormantare.

Activitatea de tanatopraxie se desfasoara intr-un cadru legal, in spatii special amenajate, laboratoare corect utilate conform normelor europene in vigoare. In functie de fiecare situatie si dorintele familiei, procedura de tanatopraxie poate fi practicata in unele cazuri si la domiciliu unde a avut loc decesul, de catre personal avizat si specializat in servicii funerare complete.

PROCEDURA DE IMBALSAMARE

Imbalsamarea este procedeul medical care are ca scop prezervarea corpului persoanei decedate din momentul decesului pana la funeralii, oferindu-i astfel un aspect cat mai natural si cat mai aproape de cel real. Imbalsamarea se efectueaza dupa eliberarea certificatului constatator de deces, cat si a avizulului Directiei de Sanatate Publica, pentru a oferi rudelor indoliate posibilitatea de a sta cat mai mult timp aproape de persoana pierduta. Dupa efectuarea acestei proceduri se elibereaza certificatul de imbalsamare, document obligatoriu pentru transportarea defunctului in sicriu si depunerea acestuia la capela.

Imbalsamarea este efectuata doar de catre personal calificat in acest sens, cu experienta si cu avizele sanitare necesare eliberate de catre directiile sanitare ale localitatilor respective.

PROCEDURA DE TOALETARE / IMBRACARE / COSMETIZARE

Acest procedeu este foarte important deoarece este compus din servicii precum: toaletarea si igienizarea corpului persoanei decedate, imbracarea persoanei decedate cu hainele puse la dispozitie de familie sau de compania noastra, cosmetica faciala. Dupa realizarea acestor proceduri persoana decedata este asezata in sicriu.

MANIPULARE, TRANSPORT SI DEPUNERE LA CAPELA

Acest serviciu presupune manipularea sicriului in vederea transportului si depunerii la capela. Aceste operațiuni se desfasoara conform normelor funerare in vigoare.

Phone icon
Sunati acum!